دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

مدیر حوزه علمیه استان قم،‌ توجه بیشتر به آشنایی طلاب با فرهنگ حوزه و اهتمام به امور تربیتی را ویژگی جدید دوره‌های اختبار وتثبیت حوزه‌های علمیه برشمرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه،‌ با اشاره به برگزاری دوره‌های ویژه طلاب جدیدالورود اظهار داشت:‌ دوره اختبار و تثبیت در سال جاری با عنوان دوره تربیتی و توجیهی «میثاق طلبگی» مطرح شده است که در آن داوطلبان ورود به حوزه‌ که از فضای فرهنگی کشور به فضای طلبگی و حوزه روی آورده‌اند، با فضای عمومی و فرهنگی حوزه آشنا می‌شوند.

مدیر حوزه علمیه استان قم افزود: در این دوره هم مسئولان با خلق و خوی دواطلبان آشنا می‌شوند و هم داوطلبان با منش‌ها و روش‌ها و فرهنگ عمومی حوزه آشنا خواهند شد.

وی با اشاره به چگونگی اجرای این طرح در ایام تابستان، اظهار داشت: این طرح در ایام تابستان می‌شود  تا اگر در ابتدای سال تحصیلی داوطلب به این نتیجه رسید که نمی‌تواند خود را با فرهنگ حوزه تطبیق دهد، ‌آسیب روحی و علمی نبیند، بلکه به راحتی بتواند مسیر قبلی خو را در تحصیل ادامه دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال درباره برگزاری این دوره در شهرستان قمصر گفت:‌ قم به  دلیل ویژگی‌ آب و هوایی و گرمای ایام تابستان محدودیت‌هایی را برای تربیت و  آموزش ایجاد می‌کند که مسئولان را دچار مشکل می‌‌نماید؛ بنابراین تصمیم گرفته شد که این طرح در قمصر که از نظر آب و هوایی و محیطی مناسب است،‌برگزار شود.

وی ادامه داد: دراین دوره گروه‌هایی از داواطلبان ورود به حوزه به مدت ده روز در آن شرکت می‌کنند تا با نشاط کامل و با آگاهی کامل و آشنایی با فرهنگ و روش و منش حوزه، سال تحصیلی 92-91 را آغاز کنند و در عرصه فراگیری و نشر آموزه‌های اهل‌بیت(علیهم‌السلام)‌ نقش‌آفرینی نمایند.

*پذیرش قطعی 800 طلبه

مدیر حوزه علمیه استان قم همچنین با اشاره به ورود 800 نفر به حوزه علمیه قم در سال تحصیلی جدید، اظهارداشت: البته امید است که با افزایش ظرفیت این تعداد را به حداقل 1000 نفر برسانیم.

وی خاطرشنان کرد:‌ این دوره که در مجموع در مدت دو ماه برگزار می‌شود، ویژه داوطلبان با مدرک سیکل و دیپلم می‌باشد که بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، برای داوطلبان با مدرک دانشگاهی نیز فعالیت‌هایی در نظر گرفته شده است که به زودی اعلام خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال با اشاره به تغییر رویکرد جدید امسال دوره‌های اختبار و تثبیت در حوزه، نسبت به سال‌های گذشته، گفت:‌ این دوره که سه سال از آن می‌گذرد، با توجه به محدودیت‌ها و شرایط، در گذشته به طول کامل اجرا نشد؛ به این معنی که بخشی از آن در تابستان و بخشی در ابتدای سال تحصیلی برگزار می‌شد. همچنین رویکرد آن نیز بیشتر رویکرد آموزشی بود.

وی در پایان با بیان این که اهداف طراحان دوره اختبار و تثبیت، توجیه و تربیت داوطبان ورود به حوزه نسبت به فضای فرهنگی و معنوی حوزه بود، افزود: در دوره امسال که با عنوان« میثاق طلبگی» در حال برگزاری است، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که ضمن تحقق اهداف آموزشی دوره اختبار وتثبیت، ‌رویکرد امور تربیتی و فرهنگی نیز در آن پررنگ‌ شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha